Miten hybridiremontti eroaa perinteisestä putkiremontista

Perinteisessä putkiremontissa vanhat viemäriputket ja vesijohdot kaivetaan esille talon rakenteista ja ne uusitaan nykyisille paikoilleen. Samassa yhteydessä on lähes pakko uusia talon kaikki sähköt. Talossa tehtävä laaja purkutyö on hidasta, kallista ja varsin pölyistä puuhaa. Perinteinen remontti edellyttää usein talon kylpyhuoneiden uusimisen samalla kertaa, joissain urakoissa juuri remontoidut kylpyhuoneet voidaan säästää. Asukkaiden on muutettava pois asunnoistaan urakan ajaksi, joka kestää talosta riippuen 2-3 kuukautta asuntoa kohden. Perinteinen remontti on massiivinen ja asukkaille kallis projekti, sen neliöhinnat pääkaupunkiseudulla ovat suuruusluokkaa 1200 e/neliö.

Hybridiremontin edut ja hyödyt

Perinteisen putkiremontin rinnalle on viimeisen kymmenen vuoden aikana tullut ns. hybridiremontti: vanhat viemärit saneerataan sukittamalla tai pinnoittamalla niiden sisälle uudet putket ja vesijohdot uusitaan porraskäytäviin pintavetoina. Siten hybridiremontissa talon rakenteita ei piikata auki. Vanhat vesiputket jäävät paikoilleen talon rakenteisiin, ne tyhjennetään ja tulpataan siististi. Hybridiremontti on perinteistä menetelmää huomattavasti siistimpi, pölyttömämpi, asukasystävällisempi, nopeampi ja ennen kaikkea edullisempi. Lisäksi hybridiremontin ajaksi asukkaiden ei tarvitse muuttaa pois kotoa, mikä säästää kustannuksia ja lisää remontin helppoutta. Hybridiremontissa eri remontit voidaan taloyhtiön niin halutessa jakaa monelle vuodelle, jolloin kokonaiskustannuksia voidaan jaksottaa pidemmälle ajanjaksolle.

Molemmissa remonttivaihtoehdoissa kaikki tai vain osa kylpyhuoneista voidaan saneerata, jos niin halutaan. Eli viemäreiden sisäpuolinen saneeraus ei millään muotoa estä kylpyhuoneiden uusimista ja sitä kautta asuntojen tason nostoa. Lattiakaivon paikkaa voidaan hybridiremontissa muuttaa, mikäli näin halutaan.

Hybridiremontissa saadaan teknisesti täysin sama lopputulos kuin perinteisessä remontissakin, mutta hybridiremontti on huomattavasti nopeampi, siistimpi, asukkaille vaivattomampi ja kustannuksiltaan noin 20-40% edullisempi kuin perinteinen remontti.

Sisäpuolisten saneerausmenetelmien jatkuva kehittyminen ja niiden käytön lisääntyminen antaa taloyhtiöille mielenkiintoisia mahdollisuuksia tulevaisuudessa.